Senast uppdaterat 20 juni 2018.

Allmänt

SLASK.gg behandlar dina personuppgifter i samband med att du besöker och handlar SLASK.gg. För oss är det väldigt viktigt att du känner dig trygg när du använder våra tjänster och SLASK.gg lägger därför stor vikt vid hur dina personuppgifter hanteras.

Ansvarig för dina personuppgifter är:

Bolag: SLASK AB
Orgnummer: 559107-3829
Adress: Helgesons väg 8F, 131 37 Nacka, Sverige
E-post: info@slask.gg

I denna integritetspolicy vill vi informera dig om hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter. Vi uppmanar dig att läsa denna integritetspolicy noggrant.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

De personuppgifter vi samlar in av dig som användare och köpare här på SLASK.gg är personuppgifter, såsom namn, e-postadress, personliga val i kontot, transaktionsuppgifter, såsom inköpsinformation och tekniska uppgifter, såsom information om cookie-filer.

Vi samlar in personuppgifter om dig i följande situationer:

Vid skapande av ett konto
Om du vill kan du skapa ett kundkonto hos oss. För att skapa ett konto krävs att du lämnar ditt namn och din e-postadress. Det finns även viss frivillig information som du kan lämna om du vill, t.ex. ditt födelsedatum. När du skapar ett kundkonto får du ett unikt kundnummer.  
Genom att använda SLASK.gg

När du besöker SLASK.gg samlar vi in och behandlar information om hur du använder våra tjänster, t.ex. hur du rör dig på webbplatsen. På webbplatsen används s.k. cookies.

Genom att handla på SLASK.gg

När du genomför ett köp hos SLASK.gg krävs det att du lämnar ditt namn, e-postadress, adress och mobilnummer för att vi ska kunna leverera dina varor till dig och inte minst för att hindra och motverka bedrägerier (samt under utredning av sådana). Vi kommer även lagra information om dina köp, din orderhistorik och eventuella returer och byten.

Genom ansökan om fakturaköp

När du ansöker om fakturaköp görs en kreditprövning och i vissa fall en kreditupplysning. Detta sker genom en samarbetspartner som SLASK.gg  använder sig av. Denna samarbetspartner är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som SLASK.gg förmedlar. För att genomföra kreditprövningen krävs att du lämnar ditt personnummer

CookieS

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Vilka vi delar dina data med

Uppgifterna kan komma att delas med våra tjänsteleverantörer när det krävs för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig, t.ex. speditörer i samband med leverans av varor, betalningsleverantörer, ärendehanteringssystem och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för kreditupplysningskontroller, identitetskontroller och indrivning av fordran. Personuppgifter som överförts till våra tjänsteleverantörer får endast användas av dem för att utföra sina uppgifter.

Personuppgifter kan även komma att delas för att följa legala eller regulatoriska krav, domstolsbeslut, vid misstanke om brott eller om det är nödvändigt för att uppfylla gällande bestämmelser. Om SLASK.gg säljs eller överlåts, helt eller delvis, kan personuppgifter komma att överföras till det förvärvande bolaget som del av försäljningen eller överlåtelsen.

Som standard delar inte vårt CMS-system några användaruppgifter med någon.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar eller recension, kommer denna och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Personuppgiftsbevaring för inaktiva konto, väntande, misslyckade samt avbrutna beställningar sparas i en vecka.

Färdigbehandlade beställningar och dess personuppgifter sparas i ett år för administrativa och legala skäl.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du har alltid rätt att be oss att sluta att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller profilering genom att maila oss på info@slask.gg. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Rätt att klaga till tillsynsmyndighet

Datainspektionen är tillsynsmyndighet i Sverige vad gäller personuppgiftsbehandling. Om du tycker att vi på något vis har brutit mot gällande lagstiftning om behandling av personuppgifter, har du rätt att klaga hos Datainspektionen.

LÄNKAR

På SLASK.gg finns länkar till andra webbplatser. Denna integritetspolicy gäller inte för dessa webbplatser.

Uppdateringar

Vi kan komma att göra ändringar i denna integritetspolicy. Om vi gör det kommer vi att publicera en ny version på SLASK.gg och ändringarna gäller från och med att den nya versionen finns tillgänglig.